موضوع | پرلاتورهای شیر: عملکرد، انواع و نگهداری |
عملکرد | کاهش مصرف آب، تنظیم فشار و کنترل جریان آب |
انواع | جریان هوادهی، جریان لامینار، لامینار چندگانه |
نگهداری | تمیز کردن هر ۶ ماه، تعویض هر ۶ ماه تا یک سال |
مزایا | جریان وسیعتر، کاهش پاشش، صرفهجویی در آب، بهبود طعم |
روش تمیز کردن | خیس کردن در سرکه، شستشوی با آب، نصب مجدد |
مراحل تعویض | برداشتن پرلاتور قدیمی، تمیز کردن شیر، نصب پرلاتور جدید |
مکانهای نامناسب برای نصب | شیرهای خارجی، شلنگهای باغ، شیر دوش و وان |
قطعهای کوچک و مفید در انتهای شیر
یک پرلاتور شیر در یک سینک شبیه به یک دیسک صفحه مشبک به نظر میرسد. هدف پرلاتور این است که مصرف آب را در حین استفاده از شیر کاهش دهد و بدون آن، جریان آب میتواند سریعتر و آزادانهتر جریان یابد. پرلاتورهای سینک از اجزای استاندارد در تقریباً تمام شیرآلات آشپزخانه و حمام هستند، اما مانند هر قطعه دیگری از تجهیزات، نیاز به نگهداری دارند.
پرلاتورها باید هر شش ماه یکبار برداشته و تمیز شوند تا از تجمع آب سخت، سرب، ذرات کوچک و دیگر بقایای باقیمانده در آب جلوگیری شود. ممکن است نیاز به تعویض پرلاتور خود داشته باشید اگر فشار آب کم باشد، آب به درستی هدایت نشود یا اگر نتوان آن را از گرفتگی پاک کرد. ادامه مطلب را بخوانید تا با مزایای پرلاتور شیر، انواع مختلف آن، نحوه تمیز کردن و تعویض آن آشنا شوید.
پرلاتور سینک
پرلاتور سینک دستگاهی کوچک و گرد است که میتوانید آن را به نوک شیر خود پیچ کنید تا جریان آب یکنواخت و بدون پاشش بیشتری ایجاد کند. پرلاتورها آب و هوا را مخلوط میکنند تا جریان آب نرمتر شود. یک پرلاتور شیر استاندارد معمولاً جریان آب را به 1.8 یا 2.2 گالن در دقیقه (GPM) محدود میکند، اگرچه این عدد میتواند متفاوت باشد.
هدف از پرلاتورهای شیر
یک باور اشتباه رایج این است که پرلاتور سینک یک فیلتر است. برداشتن پرلاتور ممکن است مقداری شن و ماسه یا مقیاس را آزاد کند، اما فیلتراسیون هدف اصلی آن نیست. پرلاتور برای تنظیم فشار آب و کنترل مقدار آب هنگام استفاده از شیر طراحی شده است. اگر چیزی که قبلاً به انتهای شیر شما پیچیده شده و دارای صفحه مشبک است، شما یک پرلاتور دارید (همچنین میتوانید پرلاتورهای شیر را بهطور جداگانه خریداری کنید). برخی از پرلاتورها همچنین دارای دیسکی با سوراخ در وسط هستند که بهعنوان محدودکننده جریان عمل میکنند، که به شما کمک میکند تا در مصرف آب صرفهجویی کنید.
پرلاتورهای شیر برای اولین بار در اواخر دهه 1940 وارد خانهها شدند و بهعنوان دستگاههای اضافی طراحی شدند که پاشش را کاهش میدهند و به بهبود طعم آب با معرفی اکسیژن کمک میکنند. ایده ساخت پرلاتور سینک زمانی بهوجود آمد که اختراعکننده سریالی، الی آغنیدس، مشاهده کرد که آب از یک آبشار حباب میکند و از خود پرسید چرا آن آب اینقدر خوشمزه و دلپذیر است. پاسخ: هوا.
مزایای پرلاتورهای شیرمزایای پرلاتورهای شیر
- جریان وسیعتر آب
- کاهش پاشش آب
- صرفهجویی در آب
- فعالسازی صابون سریعتر
- طعمی سبکتر و تازهتر
انواع پرلاتورهای شیر
چندین نوع پرلاتور شیر وجود دارد که میتوانید از بین آنها انتخاب کنید، اما قبل از تعویض آن، باید نوع پرلاتور خود را شناسایی کنید. پرلاتورها معمولاً در دو اندازه موجود هستند: معمولی (به اندازه یک سکه) و کوچک (به اندازه یک سکه پنج سنتی). برای پرلاتورهای کوچک که به اندازه یک سکه ده سنتی هستند، نیاز به پرلاتور توام توماس تامب دارید. پرلاتورها همچنین دارای رزوههای مختلفی هستند. اگر شیر شما دارای رزوههای خارجی باشد، مردانه است و اگر رزوههای داخلی داشته باشد، زنانه است. در زیر، بیشتر درباره انواع مختلف پرلاتورهای شیر بخوانید.
- جریان هوادهی: این نوع پرلاتور هوا را به جریان آب وارد میکند و یک جریان سفید بزرگ ایجاد میکند که در سینک پاشیده نمیشود و در خانههای مسکونی معمول است.
- جریان لامینار: پرلاتور جریان لامینار اجازه میدهد تا جریان مستقیم و بدون هوادهی ایجاد شود، که برای شیرهای با جریان بالا ایدهآل است و در بیمارستانها معمول است.
- لامینار چندگانه: این نوع پرلاتور زمانی استفاده میشود که بخواهید الگوی اسپری دوش را ایجاد کنید، که معمولاً برای شیرهای کمجریان استفاده میشود که ابتدا پوشش آب کافی برای شستشو ایجاد نمیکنند.
چگونه پرلاتور شیر را تمیز کنیم
برای حفظ تازگی آب، پرلاتور سینک را یک یا دو بار در سال تمیز کنید. در اینجا نحوه انجام این کار آمده است:
درپوش سینک را ببندید تا از افتادن قطعات درون لوله جلوگیری کنید.
- پرلاتور شیر را بردارید و آن را روی یک حوله تمیز قرار دهید.
- اگر ممکن است، پرلاتور را باز کنید.
- اگر مسدود شده است، پرلاتور را به مدت یک ساعت در سرکه سفید (یا CLR) خیس کنید.
- سرکه را بردارید و با آب تازه شستشو دهید.
- پرلاتور را دوباره روی شیر قرار دهید.
- آب را روشن کرده و آزمایش کنید.
چگونه پرلاتور سینک را تعویض کنیم
پرلاتورهای شیر معمولاً کمتر از 10 دلار هزینه دارند. برای تعویض پرلاتور سینک از انبردست و یک حوله استفاده کنید.
- شیر را تمیز کنید
داخل رزوههای شیر را با حوله تمیز کنید. - پرلاتور را بررسی کنید
قبل از نصب، اطمینان حاصل کنید که پرلاتور کاملاً مونتاژ شده باشد. پرلاتور شیر باید واشر داشته باشد تا از نشت جلوگیری کند. - پرلاتور را نصب کرده و پیچ کنید
پرلاتور را در انتهای شیر قرار دهید تا رزوهها به هم گیر کنند. پرلاتور را به صورت دستی و بهطور محکم در جهت عقربههای ساعت روی شیر پیچ کنید. - پرلاتور سینک را سفت کنید
حوله را دور پرلاتور شیر بپیچید و با آچار آن را سفت کنید. - شیر را آزمایش کنید
آب را به حداکثر حجم باز کرده و آزمایش کنید. اگر آب از اطراف پرلاتور خارج شود، ممکن است به اندازه کافی سفت نشده باشد. اما از سفت کردن بیش از حد پرلاتور خودداری کنید، زیرا ممکن است رزوههای شیر و پرلاتور خراب شوند.
جایی که نباید پرلاتور سینک را نصب کرد
پرلاتور در برخی موارد ضروری نیست و حتی ممکن است بیفایده باشد:
- شیرهای خارجی
- شلنگهای باغ
- شیرهای دوش
- شیرهای وان
- شیرهای تأمین آب ماشین لباسشویی
در این موارد، شما نیازی به جریان آب سبکتری که پرلاتور فراهم میکند ندارید. همچنین، پرلاتور شیر جریان آب را محدود میکند، در حالی که در این مواقع، جریان حداکثری آب مورد نیاز است.
پرسشهای متداول
آیا پرلاتور شیر ضروری است؟
پرلاتورهای شیر ضروری نیستند، اما میتوانند جریان آب را بهبود بخشند و با معرفی حبابهای کوچک، آن را نرمتر کنند.
چگونه بدانم که پرلاتور سینک من خراب است؟
اگر آب دیگر حبابدار و نرم از شیر نیاید، پرلاتور خراب است. همچنین، اگر فشار آب پایین باشد یا آب بهدرستی هدایت نشود، پرلاتور خراب است.
چند وقت یکبار باید پرلاتورهای شیر را تعویض کنم؟
پرلاتورهای شیر باید هر شش ماه تا یک سال تعویض شوند، بسته به کیفیت آب منطقه شما. آنها باید دو بار در سال تمیز شوند تا هرگونه تجمعی پاک شود.
آیا میتوانم پرلاتور شیر خود را بردارم؟
بله، اکثر پرلاتورهای شیر را میتوان با دست برداشت، اگر دیگر نیازی به پرلاتور ندارید یا نمیخواهید آن را نصب کنید. برای برداشتن پرلاتور، شیر را خشک کرده و پرلاتور را در جهت مخالف عقربههای ساعت بچرخانید. اگر این کار جواب نداد، سعی کنید گرما یا روغن اضافه کنید و دوباره بچرخانید.
ممنون از مطالبی که درباره پرلاتور شیر آب گذاشتید. سوالی که دارم اینه که چگونه میتوانیم فرق بین انواع پرلاتور را شناسایی کنیم؟